Microsoft представи новия дизайн на Windows 10

26
5244

Microsoft показа новия дизайн на над 100 иконки за Windows 10, както и за приложенията от други платформи, включително и за Android и macOS. Новите иконки съвсем скоро ще започнат да се използват.

Сегашният дизайн на Windows 10 бе създаден преди повече от десет години, още във времената на Windows 8 – той е плосък и минималистичен. Новият дизайн е съвсем друг – други цветове, използване на градиент с преливащ цвят и леко закръглени ъгли.

Новият дизайн на Windows 10 можеше да се види на скрийншотите на операционната система Windows 10X за Surface Neo и другите подобни устройства. Но сега се вижда, че това не са просто само няколко иконки, а част от един нов стил, създаден от дизайнерите на Microsoft.

Очевидно е, че създадените нови иконки са само началото на огромна работа, която софтуерният гигант вече е започнал. Сега ще трябва да се направи редизайн на приложенията и уеб услугите, за да съответстват на новия стил, а техните възможности да бъдат интуитивно разбираеми за потребителите.

Преди няколко години Microsoft започна работа върху Fluent Design и постепенно го разви. Използва се във външния вид на Windows 10, както и в някои десктоп и мобилни приложения. Но в ОС Windows 10 все още има много елементи от старите версии на операционната система. Вероятно в ОС Windows 10X стари елементи изобщо няма да има, понеже тя е създадена за друг клас устройства.

26
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
12 Коментари
14 Отговори на коментарите
1 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
dzen
dzen

какво му трябва на човека – едно ферари и нови иконки.

Д-р Х
Д-р Х

…и да не тръгне да ти се ъпдейтва, когато имаш спешна работа на компютъра.

нема
нема

еми спри ги тия ъпдейти де

кдккдкдк
кдккдкдк

Какво ли ще бъгне този път?

Тео
Тео

Какво ли не….

Кольо
Кольо

Колко грозно. Никога няма да бъдат красиви като Виста/7. Сегашните дизайни мамата си тракат. Все едно са рисувани от бавноразвиващи се, за бавно развиващи се.

mhm
mhm

Мдаа, дизайна е мега скапан и въобще не е свързан с с последните световни тенденции, градиенти и заоблени ъгли… тоя „дизейнер“ от миналото ли идва?

Димитър
Димитър

А защо трябва да се следват последните световни тенденции в дизайна? Въобще последните години са годините на посредствените дизайнери, защото могат да се впишат в тренда.

Тео
Тео

Майкрософт са монополисти, не се съобразяват с никого, съобразяват се с тях. Напиши си ОС и си слагай градиенти, балони, хеликоптери ако искаш…

Негатрон
Негатрон

Много оптимистично съм настроен след като прочетох за новите иконки и заоблените им ръбове. Страхотна работа на специалистите от Микрософт. И да не забравяме новите преливащи цветове….
Огромна работа, ебассси.

А бъгавите Ъпдейти…. а сините екрани… а досадната Кортана… а огромното количество лична информация изпращана към Микрософтските сървъри…. а десетките започнати и зарязани проекти…. а безбройните дупки в сигурността…..

Е, иконките са наистина важните, другото са дреболии .

Йордан
Йордан

Windows 7 продължава да ми харесва най-много като интерфейс. Тези плоски икони никак не ми се нравят.

така си е
така си е

А най-хубавото е, че можеш да сложиш на 7-цата тема Windows Classic и Open Shell и да го настроиш да изглежда 1:1 с Win 98. Не че и на 10-ката не става от билд 1909, но тия плоски бутони са отвратителни!

stormofblood
stormofblood

Най-хубавото? Че то не прилича на нищо това. Седмицата дето си е най красивата според мене от поредицата и да я осакатиш така.

ф ф
ф ф

Ако говорим за UI, преди иконките да вземат първо да си оправят манжата от Metro и Desktop интерфейси.

TNT
TNT

важното е г@йовете да се радват на шаренийки.

Тео
Тео

Лобита, лобита……

Чип за зеле
Чип за зеле

Десятката се очертава да е крайна и последна версия на Windows. От тук нататък ще има само козметични промени.

Дебилов
Дебилов

Какво значи последна, во веки Веков ли, в близките 1000 г.няма да се променя,така ли?!?Я най добре вземи, че се гръмни!!!

Мартин
Мартин

Добре,че се махна Бил Гейтс ,че да го подобрят този дядовски дизайн.
Новият дизайн определено ми харесва и е ориентиран към по младото поколение а тия които са над 35 години си харесват старите неща и все още са на DDR2-3 защото още им вършел работа ХАХАХА

Бахти
Бахти

Младото поколение разбира от дизайн колкото прасе от златен медал. Заради Метро простотиите скапаха перфектният дизайн на 7-цата и сега малко по-малко се връщат към него, ама все тая, да си ползват Вирус 10 със здраве.

п.п. Доста над 35 съм и ползвам Coffee Lake + DDR4, та можеш да запазиш плиткоумните си разсъждения за себе си.

Иван
Иван

А ти на ДДР5 да си като почне кротаната да ти сканира всичко по 4 часа на ден ядеш дедовия в перформънса. Имам седмица която зарежда 3 пъти по бързо от десятката а седмицата ми е на доста по стар хардуер.

nekav
nekav

Ми спри я таз Кортана. Питай гугъл как. Всичко други да ти правят. Ако искаш и жена ти да начешат.

115
115

Защо просто не направят нещата удобни и красиви?

Бахти
Бахти

Те си бяха такива в 7-цата, ама заради младото поколение тотално ги скапаха в 8-цата/10-ката.