В началото на тази седмица Microsoft анонсира поредната редакция на операционната система Windows 10, специално предназначена за Китай и китайските държавни учреждения. Ето защо новата редакция се нарича просто Windows 10 China Government Edition. Първите клиенти на новата ОС са вече известни: китайските митници, целият Шанхай, както и Westone Information Technology.

Операционната система Windows 10 China Government Edition дава възможност за използване на собствено китайско шифриране и цялостно управление на обновяванията. Телеметрията в тази редакция е изключена.

Windows 10 China Government Edition се базира на версията Enterprise Edition, в която са заложени множество най-съвременни механизми за информационна безопасност, управление, развитие и мащабиране, необходими на организациите и предприятията. Китай премахва и някои нежелателни за себе си функции, като например поддръжката на облачното хранилище OneDrive.

Microsoft съобщи, че компанията Lenovo ще бъде един от първите производители, които ще започнат производството на компютри с вече инсталирана операционна система Windows 10 China Government Edition. Засега не е известна точната дата на внедряване.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари