Анонсирана по време на Build 2018, платформата е готова за по-широкото си разпространение.

Microsoft обяви, че Azure Service Fabric Mesh, която до момента беше в етап на закрито бета тестване започва да се предлага под формата на открита бета.

Услугата представлява в своята основа безссървърна версия на Azure Service Fabric – основополагаща технология, която стои в основата на облака на Microsoft, Azure. Azure Service Fabric представлява микросервизна платформа, която улеснява разработчиците в пакетирането, налагането и управлението на софтуерни контейнери и сходни услуги.

Azure Service Fabric Mesh позволява доставянето и стартирането на контейнеризирани приложения без да има нужда от управлението на неща, като инстанции, конфигурирането на мрежовите ресурси или подсигуряването на облачен достъп за съхранение. Услугата анализира изискванията на всяко приложение и достъпната инфраструктура, а след това автоматично прави нужните настройки, налага ъпгрейди и се „самолекува“, ако е нужно. Платформата поддържа, както Windows, така и Линукс контейнери, уточняват от Microsoft. Компанията допълва, че посредством Azure Service Fabric Mesh, разработчиците ще могат да разполагат приложения, изградени на основата на контейнери директно от Azure Portal или от командна среда, както и от Visual Studio. Цената се базира на основата на използвани секунди.

Microsoft споделят също така че разработчиците, които използват Visual Studio могат вече да свалят инструментите, свързани с Azure Service Fabric Mesh, които ще им позволят да дебъгват и публикуват приложенията си към услугата. Веднъж наложена, Azure Service Fabric Mesh върви във фонов режим, автоматизирайки функции, като донастройване, откриване на услуги и сродни услуги по поддържка и управление.

Към момента услугата е достъпна за едва три района на Azure – два в САЩ и в Холандия.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари