Microsoft представи приложение за определяне породата на кучетата

0
209

Microsoft представи интересната и може да се каже шеговита онлайн-услуга What Dog, която може да разпознава кучешките породи по фотографията на кучето.

 

The Verge допълва, че отделът Microsoft Research, който се занимава предимно с компютърно зрение и машинно обучение, отново привлече вниманието на интернет потребителите. Новото приложение Fetch! се появи в AppStore едва вчера, но веднага се превърна в една от най-обсъжданите теми. Благодарение на компютърното зрение и облачните технологии Fetch! може да определя породите на кучетата.

 

Всъщност Fetch! е обикновено клиентско приложение за онлайн-услугата What-Dog.net. Необходимо е да се качи изображението на кучето (услугата приема всякакви изображения) и след това електронният облак показва от коя порода е то. Услугата самостоятелно се обучава и усъвършенства, а по този интересен начин Microsoft демонстрира възможностите на машинното обучение. Специален алгоритъм определя породата чрез сходствата с други породи и показва породата на кучето и нейното кратко описание.

 

Забавно е това, че се приемат изображенията на хора и котки, а програмата се опитва да определи тяхната кучешка порода.

 

What Dog е дело на екипът програмисти The Garage, които по-рано представиха онлайн-услуга за разпознаване на човешките емоции.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари