Microsoft представи първата предварителна версия на PowerToys за Windows 10

4
1994

Преди няколко месеца Microsoft съобщи, че възнамерява да възкреси комплекта помощни програми PowerToys, който още от времената на Windows XP и Windows 95 даваше допълнителни възможности на потребителите, недостъпни в ОС Windows. Ето че след много години този проект се завръща към живот, но сега за Windows 10. Първата предварителна версия на PowerToys вече е достъпна за всички желаещи и включва две интересни помощни програми.

Първата се нарича FancyZones. Това е мениджър на програмните прозорци, който дава възможност те да се поставят в специфични зони на десктопа. По подразбиране се предлагат конфигурации 2Х2, 1Х3 и 4Х4. Приложението FancyZones дава възможност на екрана да бъдат поставени и повече от четири прозореца, което е полезно при дисплеите с висока резолюция. Дадена е възможност и за промяна и на пропорциите на тези прозорци (по подразбиране пропорциите са еднакви).

Втората помощна програма дава възможност бързо да бъдат намерени всички шорткъти в текущия програмен прозорец. Ако се натисне клавиша Windows, на екрана се появяват всички достъпни клавиатурни комбинации за мястото, в което се намирате в операционната система.

Microsoft планира да добави още няколко допълнителни инструмента от подобен тип. Очакват се уиджет за преместване на програмен прозорец към нов работен плот, програма за приключване работата на различните процеси, запис на действията на десктопа като gif изображения и други. Ако искате да тествате новите PowerToys, можете да посетите уеб страницата на проекта.

4
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
2 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Бахти
Бахти

А кога ще има истински POWER – Disable telemetry?!?!

AxOx
AxOx

@Бахти – никога няма да има изключване на телеметрията, защото Уиндоус не е вече нормална ОС, а услуга и като такава ще си седи 100% под пълния контрол на Майкрософт…. като гледам Гугъл и той е тръгнал – виж Хромбуците. Всички програми станаха услуги (виж Адоби) и не продават нищо, а дават лиценз за временно ползване. Качват си програми, които прослушват изцяло компютъра ти. Например ако си инсталираш стар Adobe Photoshop и после се абонираш за една нова услуга на Адоби… виждаш как в контролния им прозорец са ти прихванали старата версия и са я добавили към акаунта ти… недай… Виж още »

GIT
GIT
Dancho
Dancho

Тази функция я имаше от ATI и Nvidia преди доста време, май още на XP можеше да се активира, при амд се казваше HydraVision, а зелените май го наричаха nView