14 C
София

Microsoft представи първата публична бета версия на Windows 11

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Microsoft премина към следващата фаза на тестване на най-новата операционна система Windows 11 като представи първата публична бета версия за участниците в програмата Windows Insider Program. Компилацията е с номер 22000.100 и вече може да бъде изтеглена от сървърите на софтуерния гигант. Досега компилации на Windows 11 се предлагаха единствено в канала за разработчици.

Windows Insider има три канала за обновяване – Dev, Beta и Release Preview. Чрез първия се разпространяват компилациите, които са предназначени за специалистите и технически грамотните опитни потребители. Те са най-нестабилните, при тях възникват най-много проблеми, които често блокират основната работа и се налага търсенето на заобиколни решения. Бета каналът е подходящ за по-нетърпеливите потребители, които искат първи да пробват и да видят какво има в новите обновявания и какви са новите функции на ОС Windows. Чрез този канал се разпространяват по-надеждните компилации, които са предварително проверени от разработчиците на Microsoft. От друга страна в Release Preview попадат финалните версии на операционната система, малко преди да бъдат предложени официално.

Според публикуваната от различните технологични медии информация, първата бета на Windows 11 е много по-стабилна и има много по-малко грешки от Dev и което е по-важното, тя е по-производителна. Разбира се, това е просто бета версия, в която са възможни най-различни грешки, като например проблеми с бързодействието в някои случаи, бързото изтощаване на акумулаторната батерия и други неудобства.

Абонирай се
Извести ме за
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Sony WF-1000XM4 – най-добре звучащите шумопотискащи безжични слушалки

Новите шумопотискащи слушалки от висок клас на Sony бележат голям напредък спрямо предишното поколение на марката, но и спрямо конкуренцията. Това са Sony WF-1000XM4....

Подобни новини