Освен ранен билд на Windows Server, Microsoft публикува тези дни и предварителна версия за преглед на SQL Server 2017. Става дума за първа RC (release candidate) версия на базата данни, която за пръв път, освен в Windows среда, може да функционира и в Линукс.

Линукс версията на SQL Server позволява авторизирането посредством Active Directory, помагайки на Windows и Линукс клиентите да се свързват с базата данни през Kerberos и акредитивите на домейна им. Защитата бива допълнително заздравена с добавянето на поддръжка за Transport Layer Security (TLS) протоколите 1.0, 1.1 и 1.2, което гарантира на потребителите да криптират информацията, докато бива пренасяна от SQL Server към приложенията.

В тази версия, SQL Server Analysis Services (SSAS) получава Dynamic Management Views, позволяващ възможности за доклад и анали на зависимостите. Заедно с това, новата версия е подсилена с AI инструментите на Microsoft с разширената поддръжка на модулите на Machine Learning Services в това число и увеличени възможности за управление и връзка на R Services в Windows Server.

Акцент в представянето на тази ранна версия на платформата е също така и поддръжката на контейнеризация.

„Чрез осигурената поддръжка за контейнери, SQL Server вече може да се използва и в много DevOps сценарии. Разработчиците, които работят по Continuous Integration/Continuous Deployment (CI/CD) сценарии, ще могат да включат SQL Server 2017 контейнери, като компонент от техните приложения за интегрирането, тестването и инсталирането им“, обяснява в специална блог публикация Тони Петросян, програмен мениджър в Database Systems Group към Microsoft.

Повече за SQL Server 2017 RC1 и начините за инсталация на различните поддържани платформи от нея, може да намерите тук.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари