Microsoft представи система за провеждане на честни избори

3
575

Microsoft официално представи своята система за електронно гласуване ElectionGuard. По този начин софтуерният гигант предложи своето решение за осигуряването на честни избори чрез електронно гласуване.

Електронната система се състои от три части: таблетът Surface Tablet, принтер и адаптивният контролер Xbox Adaptive Controller.

Гласуването на избирателите е криптирано чрез надежден алгоритъм, като всеки гласувал получава код за проследяване на неговия глас. И още, системата ElectionGuard осигурява на потребителите възможност да видят, дали техният глас е зачетен и дали не е подменен в процеса на вота. С помощта на принтера е възможно да се разпечати и пусне в урната за гласуване уникална бюлетина, която да се използва при ръчното броене, ако се налага използването на подобен метод.

Софтуерът за системата за провеждане на електронно гласуване на Microsoft е безплатен и е свободно достъпен в САЩ и всички останали демократични страни от целия свят.

Преди известно време се появи информация, че Microsoft работи съвместно с някои компании, доставчици на оборудване за електронно гласуване в САЩ, включително Clear Ballot и Smartmatic. А сега системата за електронно гласуване и осигуряване на честни избори е вече напълно готова и ElectionGuard може да се използва при следващите президентски избори в САЩ през 2020 година.

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
0 Отговори на коментарите
3 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Днес е 18-ти юли, не е 1-ви април :)
Днес е 18-ти юли, не е 1-ви април :)

МикроМеката система за „честни избори“ е ясна. Коетои правителство подпише предварителен договор за плащане на най-много годишни лицензи за M$ продуктите в държавната администрация, то ще спечели изборите 😀

Efix
Efix

Робърт Шекли – „Билет за Транай“

Попо най
Попо най

Предпочитам софтуера с телеметрия на Майкрософт, отколкото застъпнците на Бойко и Цецо, Нина и Пеевщия