fbpx
0 C
София

Microsoft представи уеб версията на Visual Studio Code

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

На 20 октомври Microsoft представи за всички потребители версията на безплатния редактор за сорс код Visual Studio Code. С нейна помощ без да се налага инсталирането на допълнителен софтуер, директно в браузъра, програмистите и разработчиците могат бързо и безопасно да преглеждат сорс-кода на своите хранилища, като засега се поддържат само GitHub и Azure Repos. Възможно е да се правят неголеми (lightweight) промени, включително forks и pull requests, да се използва Markdown и да се създават нови проекти и програми с използването на данните от локалния компютър.

Както всяка уеб версия, така и тази на Visual Studio Code работи не само на персоналните компютри, но и на всички съвременни мобилни устройства, включително таблети и Chromebook. Тя има редица ограничения, но поддържа почти всички функции на десктоп версията на редактора на сорс код Visual Studio Code, включително търсенето, оцветяването на синтаксиса, поддържат се и разширенията за работа с кодовата база и за опростяване на редактирането (засега са достъпни разширенията GitHub Repositories, Codespaces и Pull Request).

Microsoft допълва, че на практика това е онлайн демо версия на десктоп версията на Visual Studio Code. Тя няма терминал и дебъгер, няма как да бъдат компилирани, стартирани и настройвани Rust или Go приложенията в изолираната среда на браузъра.

 

Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
...
...
1 месец

Не знам какъв ви е проблема, но всеки път не слагате линкове до това за което пишете** статии.
Ето – https://vscode.dev/

Нови ревюта

Подобни новини