По време на събитието Build 2017 Microsoft продължава да радва потребителите с големи анонси, въпреки че някои от тях получиха доста странни наименования.

Наименованията са едно, но новите неща в голямото обновяване Windows 10 Fall Creators Update са наистина добри. Едно от тях е универсалният облачен клипборд, даващ възможност за копиране на файлове между различни устройства, независимо от операционната система, която може да бъде Windows 10, Android или iOS. Досега за постигането на същото се налагаше използването на какви ли не трикове, като например изпращане на текстове, файлове и изображения на собствената електронна поща.

За да реши този проблем, Microsoft пробва и експериментира най-различни идеи за организиране на клипборд за електронен облак и сега представи крайния вариант на това решение, работещо просто и безотказно.

Тъй като Microsoft не може да реализира подобен клипборд на системно ниво в Android или iOS, програмистите прибегнаха до неотдавна закупената клавиатура SwiftKey, работеща е ОС на Google и Apple. Естествено, във Windows 10, тази възможност е интегрирана директно в системата.

Apple има съвсем същата функция, която действа само в рамките на екосистемата Apple. Методът на Microsoft премахва границите между операционните системи и обединява устройствата от различни лагери.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари