Microsoft представи Azure дата център с използването на сателитната мрежа Starlink на SpaceX

1
594

Генералният директор на Azure Global Industry Sovereign Solutions Бил Карагунис (Bill Karagounis)  представи нов модулен център за платформата за облачни изчисления Azure. В него ще се използва сателитната интернет мрежа Starlink на SpaceX. Оказа се, че Microsoft е сключил договор за партньорство с космическата компания на Илън Мъск, което ще осигури на глобално ниво надеждна връзка между наземните ресурси. Например, между мобилния център за обработка на данни и електронния облак Azure с помощта на сателитната система Starlink.

Новият модулен център за обработка на данните на Azure (MDC — Azure Modular Datacenter) е предназначен за клиентите, които използват в своята работа облачни изчисления в хибридни и сложни среди, разположени в отдалечените територии както на САЩ, така и в целия свят.

Целта за създаването на MDC е да се даде възможност на клиентите да прехвърлят своите задачи в Azure, но да могат да продължават да извършват част от тях локално чрез собствени малки дата центрове. Това е нещо като разширител или хъб за частните електронни облаци на различните компании, който осигурява връзка с облачната платформа Azure.

Microsoft допълва, че MDC е автономен модул, който може да работи в полеви условия, като единственото необходимо е външно електрическо захранване, което може да бъде осигурено от слънчеви батерии или вятърни централи.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари