fbpx
21.2 C
София

Microsoft представи Bing Image Creator към своя ИИ в браузъра: пробвайте го още сега

Най-четени

Даниел Десподов
Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Новинар. Увличам се от съвременни технологии, информационна безопасност, спорт, наука и изкуствен интелект.

Microsoft вече обучи своята невронна мрежа за текстово чат общуване: в браузъра Bing вече може да се търси чрез ChatGPT. А сега корпорацията отиде още по-далеч и представи своя нов генератор на изображения. Новата услуга се базира на DALL-E 2 – невронната мрежа на OpenAI, която наскоро бе купена от софтуерния гигант.

Корпорацията предостави услугата Bing Image Creator за създаване на изображения по текстови описания. Тя вече е интегрирана в браузърите Bing и Edge, но потребителите и на другите браузъри могат да работят с нея в уеб сайта Image Creator (bing.com/create).

Основните възможности на Bing Image Creator:

  • Безплатен достъп
  • Неограничен брой заявки
  • Могат да се задават не само обикновени описания на бъдещите изображения, но и допълнителни данни, включително местоположение, дейност и т.н.
  • Процесът на създаването на изображенията е съвсем кратък, понеже се използва един от електронните облаци на Microsoft

Има и ограничения. Така например изображенията могат да се описват само на английски език, като Microsoft обещава да добави поддръжка и на други езици в бъдещите актуализации. Вторият недостатък: потребителят може незабавно да генерира 25 снимки, като генерирането на следващите започва да отнема повече време.

Достъпът до Bing Image Creator е отворен за целия свят, с изключение на Русия, но Microsoft съобщи, че услугата ще започне да работи и на територията на РФ, но малко по-късно.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини