fbpx
4.2 C
София

Microsoft представи Office 2021 за Windows и macOS

Най-четени

Microsoft представи най-новата актуализация на своя офис пакет, Office 2021, тази седмица, в публикация в блога на Джаред Шапиро, корпоративен вицепрезидент на Microsoft 365. Той също така обяви и Office Long Term Servicing Channel (LTSC) за бизнеси, които се нуждаят дългосрочно от някои функции на офис пакета.

Подобно на предишната версия, Office 2019, Office 2021 е предназначен за всички обикновени и бизнес потребители, които не искат да се абонират за облачната услуга на компанията, Microsoft 365.

Въпреки че все още не разполагаме с пълните подробности за това какви видове функции или допълнения са налични в новата версия Office 2021, от популярния технологичен портал The Verge посочват, че Microsoft вероятно ще внесе някакви големи промени в Office продуктите, предлагани в абонамента за Office 365.

Шапиро казва в публикация в блога, че Office 2021 ще се поддържа в продължение на пет години и че цените за еднократната покупка ще останат същите за обикновените и малките бизнес потребители, въпреки че цената на Office Professional Plus, Office Standard и отделното приложение Office, покупките им ще се увеличат с 10%.

Office LTSC е наличен за фирми, които се нуждаят от статично копие на Office.

„Облакът е мястото, където инвестираме, където правим иновации, където откриваме решенията, които помагат на нашите клиенти да работят синхронно с всички в тяхната организация – дори когато всички ние се приспособяваме към нов свят на работа“, пише Шапиро. „Но ние също така признаваме, че някои от нашите клиенти ще трябва да работят с ограничен набор от статични във времето функции и софтуерни инструменти, като последната актуализация на Office отразява нашия ангажимент да им помогнем за тази нужда.

Новата опция на Microsoft LTSC е за търговски организации, които поради каквато и да е причина не могат да актуализират софтуера на компютрите си често или дори изобщо, независимо дали имат практическа необходимост от това или просто спазват нормативните изисквания.

„Новите функции на LTSC на Office ще включват подобрения на достъпността, възможности като Dynamic Arrays и XLOOKUP в Excel, поддръжка на тъмен режим в множество приложения и подобрения на производителността в Word, Excel, Outlook и PowerPoint“, пише Шапиро. Пакетът няма да идва със Skype за бизнеса, но ще се доставя с Microsoft Teams.

Той няма да има облачен достъп, както при предишните версии, като Office LTSC ще се предлага с постоянно валиден лиценз, базиран на броя на устройствата. Microsoft планира да пусне предварителна версия на Office LTSC през април, а пълната версия се очаква да излезе по-късно тази година. Все още няма информация за това кога ще бъде наличен Office 2021, въпреки че компанията не планира да пусне тестова версия преди април.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини