Microsoft представи Outlook.com (обновена)

8
24

Днес от Майкрософт разкриха своят нов имейл продукт – Outlook.com, който вероятно ще се превърне в новия дом на милиони потребители на пощенската услуга предлагана от Майкрософт – Hotmail.com. От Майкрософт съобщиха, че Hotmail.com ще продължи съществуването си. И бъдете спокойни, няма нужда да влизате в пощата си сега и да разпращате на всичките си познати „новия“ си адрес, за да им пишете, че когато изпращат писма ще е нужно да заменят досегашната „@hotmail.com“-част от адреса ви с „@outlook.com“. Бъдете спокойни. От Майкрософт са помислили за това. Продължавайте да пишете спокойно на вашите близки и не се страхувайте за папката „Входящи“.

Пуснат през 1996, Hotmail беше закупен на следващата година от Майкрософт, а самият сайт и услугите, които предлагат претърпява множество промени през тези 16 години. Докога ще съществува обаче добрият стар Hotmail все още не е известно, но се предполага, че ще е още не малко време.

Какво ново, и какво старо в Outlook.com?

Преди няколко седмици, явно за да подготвят своите потребители, Майкрософт промениха визията на Хотмеил, съобразявайки я стилистично с новата дизайнерска философия, наложена от Metro и Windows 8.

Така, че що се отнася до интерфейс и подреденост, това може да се каже, че си е Hotmail… с доста изчистена визия. Разбира се, проектът тепърва стартира и ще виждаме нови и нови неща. Едно от тези нови неща, които въведоха преди няколко седмици Hotmail беше двуфакторната авторизация при логване. Ако пък искате да се регистрирате, това няма да може да стане без попълването на поне две дoпълнителни полета, като освен паролата си, и логин името, заедно с двата подсигуряващи въпроса в пощата ви ще бъде изпратен допълнителен код за сигурност. Вземайки предвид така или иначе приличното ниво на сигурност и качественият спам филтър, които осигурява Hotmail, като пощенска услуга, то в Outlook.com може да се каже, че нещата са доизпипани даже.

Различното – дълбока интеграция със социални услуги и мрежи – най-доволни в това отношение много потребители ще останат от интеграцията със Скайп (предполагаемо отговор на добрата интеграция подобни възможности в Gmail). Още по-добра интеграция с услуги на Майкрософт – част от новата политика на компанията свързана с облачната интеграция. И не на последно място, но след известно време, въвеждане на таргетирана реклама. От компанията ни уверяват да не изпадаме в паника – това няма да са досадни балони и прозорци, още повече, че няма да засяга обикновените, а по-скоро корпоративните клиенти. Така ли е, предстои да разберем.

Интересно е как ще подходят от Майкрософт по въпроса с таргетираната реклама (да, и тук Майкрософт много, наистина много иска да може да се мери с Гугъл). В Hotmail рекламите обикновено ги имаше, но не бяха нещо, заради, което да си закриеш пощата (ако в момента, разглеждайки новата услуга, си казвате: „Ама тук няма никакви реклами?!“ помнете, че това е първи ден на новата услуга) – както в писмата, така и на главната страница, но бяха най-често свързани със SkyDrive или друга услуга предлагана от Майкрософт.

Засега толкова. Появи ли се нещо ново – ще ви уведомим. Това, което до този начален момент ни представя Outlook.com – по-голяма сигурност, по-изчистена визия, по-добра интеграция с услуги на Майкрософт (SkyDrive, Skype и др.), социална интеграция и таргетирана реклама (от Майкрософт увериха, че тя ще е семпла и няма да е насочена към обикновените потребители, а по-скоро към фирмени акаунти и подобни). Всъщност, като добавим една прилична пощенска услуга, каквато безспорно е Hotmail, може би промените ще са за добро. Определено.

Обновена информация:

Само шест часа след пускането на Outlook.com, броят на вписалите се в новия сайт е стигнал рекордният брой от един милион души. Това бе съобщено в социалната мрежа Туитър в акаунта на сайта, пуснат от Майкрософт:

https://twitter.com/Outlook/status/...9851008/photo/1

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
8 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари