Microsoft обяви,че въвежда нова характеристика за потребителите на своята облачна услуга за съхранение на данни OneDrive. Personal Vault добавя допълнително ниво на защита за определени файлове, така че даже и да ви бъде компрометирана регистрацията, тези данни да останат извън погледа на крадците. Сигурността на данните в защитената папка е гарантирана от двуфакторна защита (PIN, биометрична защита, изпратен чрез SMS код за достъп, Microsoft Authenticator), като при известен период на неактивност, тя се заключва автоматично, така че да не може да бъде достигната от нежелана страна.

„Personal Vault добавя подсилена сигурност и конфиденциалност към тази, която понастоящем предлага OneDrive, включително криптиране на данните в покой и в преход, наблюдение за подозрителна активност, засичане и възстановяване от рансумуер, уведомителни съобщения при опит за масово изтриване и възстановяване, сканиране за вируси при сваляне и проследяване на историята на версиите за всички типове файлове“, описва услугата Сет Патън, генерален мениджър за Microsoft 365. Заедно с това, работата с Personal Vault няма да се различава много от работата с данните ви в облачното хранилище. Целта на тази папка ще е да съхранява най-ценната ви информация, като например сканирани лични документи, банкови извлечения и др. Очаква се услугата да бъде въведена глобално по-късно тази година.

В същата публикация се съобщава и важна информация за потребителите на самостоятелния персонален план за OneDrive от $1.99 на месец. Вместо досегашните 50GB пространство, за същата цена те вече ще могат да ползват 100GB.

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
1 Отговори на коментарите
1 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Платен коментар
Платен коментар

Супер. А за 18,99 лв/м получавам и Офис 365 + 1 ТБ място в облака. И то не само за мен, а за още 5 човека, които могат да го инсталират на до 5 устройства.

TNT
TNT

18,99 лв/м не е ли много?
стига сте ги хранили с вашите пари тия майкрософт.

Разум
Разум

Personal да се чете че само вие и Microsoft ще имате достъп до него 🙂