Microsoft представи Skype Translator – преводач на човешката реч за Skype

1
60

Skype, който сега принадлежи на Microsoft съвсем скоро ще получи една нова и полезна високотехнологична функционалност – превод на човешки глас в реално време, който ще позволи на хората от различни държави и региони да общуват свободно. По време на конференцията Code, новият изпълнителен директор на Microsoft Сатя Надела представи ранната версия на Skype Translator – онлайн-услугата, използваща най-нови технологии и предназначена за превод на речта от един език на друг „практически в реално време“.

„Искаме да създадем услуга, която да превежда казаното още от началото на разговора“ – каза Надела и допълни, че продуктът може да стане комерсиален след около две и половина години.

Да, според изпълнителния директор на Microsoft, новата услуга ще бъде платена, а дори и нейната най-ранна версия е вече достатъчно добра за превод на човешка реч от английски на немски и от немски на английски език. Естествено, корпорацията ще разшири поддържаните двойки езици.

Вицепрезидентът на Skype и Lync отделите на Microsoft написа в официалния блог на компанията, че бета-версия на Skype Translator ще се появи в края на тази година за операционната система Windows 8.

Базовата технология за превод на човешка реч бе представена от Microsoft още през 2012 година по време на компютърната конференция в Китай.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари