Съвсем скоро разработчиците ще могат да работят с Линукс контейнери в Windows Server по естествен път. Това съобщиха Microsoft по време на Dockercon 2017 тази седмица.

Silicon Angle припомня, че в Windows Server 2016 вече се поддържат контейнери на Docker, но процеса по имплементацията им е сложен, тъй като разработчиците е нужно да нагодят платформата към Windows специално. Все пак Microsoft съобщи, че ще адаптира ресурсната изолация в софтуера за създаване на виртуални машини Hyper-V, така че да поддържа по подразбиране Линукс контейнери. Така в крайна сметка Линукс контейнерите ще осигурят същата изолация и възможности за управление на един и същи хост, както Windows Server контейнерите. Това обещава Джон Госман, водещ архитект към Azure в Microsoft. Така след налагането на обещаните промени, Windows Server разработчиците и IT администраторите ще могат да работят с контейнерни образи, независимо от платформата.

Microsoft съобщи, че техните усилия са подпомогнати от набор от компании, между които Canonical Ltd., Intel Corp., Red Hat Inc. и SUSE. И разбира се всяка от дистрибуциите на тези компании ще бъдат включени в наличните възможности за съвместимост.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
1 Автори на коментарите
Коментар Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Коментар
Коментар

Вместо да се впрегне в нещо полезно толкова ресурс… аз не познавам сериозен професионалист, който ще сложи линукс гост на мек хост. Лично аз не се кефя хич на това „сътрудничество“.