От момента на анонса на Windows 11, коментарите на Microsoft бяха много неясни относно системните изисквания за новата операционна система. Въпреки това, с някои уговорки, операционната система можеше да се стартира на неподдържаните компютри, което се ползва от много хора, участващи в програмата за предварителна оценка на платформата. Сега обаче стана известно, че Microsoft са забранили стартирането на Windows 11 Insider Preview на несъвместимите устройства.

Според изданието Neowin, редица потребители на Windows 11 Insider Preview, които използват операционната система на неподдържани компютри, са започнали да се оплакват от следното съобщение, показвано в Windows Update: „Вашият компютър не съответства на минималните хардуерни изисквания за Windows 11. Вашето устройство не съответства на изискванията за участие в програмата Windows Insider Program в Windows 11. Инсталирайте Windows 10, за да участвате в програмата за предварителна оценка на Windows чрез канала Release Preview


Предполага се, че потребителите на неподдържани компютри няма да могат да получат следващите предварителни издания на Windows 11. Тази стъпка не е изненадваща. На 24 юни, по време на представянето на Windows 11, беше казано, че устройствата, които не отговарят на минималните системни изисквания за хардуер, няма да имат права да получават предварителните издания на Release Preview. Тези, които са на канала Dev, ще им бъде разрешено да получават допълнения само до момента на пускане на финалната версия на Windows 11, след което ще трябва да преминат обратно към Windows 10.

Трябва да се има предвид, че Windows 11 все още може да бъде инсталиран на неподдържан компютър, чрез използване на ISO-образ, при условие че машината има TPM модул 1.2, 64 GB или повече свободно дисково пространство, поне 4 GB RAM и поне двуядрен процесор. Съществува вероятност обаче неподдържаните машини да не получават актуализации за сигурността.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

4 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари