Microsoft премахна 19-годишен бъг в Windows

0
35


Microsoft
официално е премахнал най-стария бъг в операционната система Windows. Пропускът в сигурността на софтуера е бил налице цели 19 години, но едва сега от компанията са го забелязали и са го отстранили, разкрива авторитетният сайт BBC.

Според информацията бъгът, известен като WinShock, позволява на хакери от дистанция да въвеждат различни кодове в компютрите на потребителите, ако в този момент потребителят разглежда опасни страници чрез Internet Explorer. Смята се, че пропускът в сигурността съществува във всяка версия на Windows за компютър от дебюта на Windows 95 насам.
„Като цяло този проблем е налице от доста време и е странно колко много неточности са били открити, а тази не“ споделя изследователят на IBM Робърт Фрийман, който е част от отбора, открил WinShock.
От IBM уточняват, че WinShock разчита главно на системи, използващи често Internet Explorer, но с новия пач на Microsoft тази неточност е била отстранена окончателно. От компанията споделят, че нямат сведения за засегнати от бъга.
0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари