fbpx
-1.4 C
София

Microsoft пресъздаде своя уеб-сайт от 1994 година

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Явно обзети от носталгични чувства, специалистите на Microsoft качиха в Глобалната мрежа копие на своя първи корпоративен уеб-сайт от 1994 година.

През 1994 година имаше само около няколко хиляди сайта. HTML се считаше за технологична новина и самата концепция за публикуване на информация в уеб-пространството бе твърде необичайна. Почти никой не разбираше целия HTML и нямаше никакви програми или други софтуерни инструменти за уеб-разработка. Много браузъри не поддържаха извеждането на фотографии и големи изображения.

Именно през 1994 година Microsoft представи своя сайт в Интернет, който за тези времена трябваше да изглежда доста футуристично: изгревът на слънцето на сив фон, обкръжен от звезди и препратки към различните подраздели. До 1994 година Microsoft общуваше с потребителите чрез форумите на CompuServe.

Проектът е пресъздаден, за да отбележи 20-годишнината от онлайн-присъствието на Microsoft в Глобалната мрежа. От архивите са извадени всички уеб-страници и perl-скриптове, с помощта на които сайтът се е обновявал два пъти на ден.

„Microsoft.com бе един от първите корпоративни сайтове в света, проектиран с адаптивен дизайн и правилно изобразяване за всякаква резолюция“ – каза Крис Балт, един от създателите на сайта.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Mercusys Halo H50G – изгодна Wi-Fi Mesh система за големи жилища

Безжичният интернет е нещо чудесно. Имаме възможност за свързване на всякакви устройства и минимум кабели в къщата. Но нещата понякога не са толкова розови....

Подобни новини