Microsoft преустановява поддръжката на Windows 2000, XP SP2 на 13 юли

1
51

Microsoft обикновено предлага поддръжка на продуктите си за 5 години, като допълнително я продължава за още 5 години. За Windows 2000 (десктоп и сървър), както и за Windows XP SP2, този срок е приключил, като 13 юли е последната дата. Потребителите на Windows XP могат да продължат занапред поддръжката без допълнителни разходи, като ъпгрейднат безплатно до SP3, но потребителите на 2000 нямат подобна опция. Съответно за потребителите на Windows 2000 възможността е мигриране към по-нова версия на Windows. Microsoft има помощен център за Windows 2000, от който ще съветват потребителите как да мигрират до Windows 7 (за десктопи) или Windows 2003, 2008 или 2008 R2 (за сървъри). За ползващите Windows XP SP2 възможността е по-лесна и безплатна и тя е SP3, както и другият вариант за мигриране към Windows 7, нещо което много бизнеси правят в момента.

Все пак онлайн самопомощна поддръжка, като статиите от Базата данни от знания (Knowledge base), често задаваните въпроси (FAQs) и други ще са на разположение поне още една година. Но платената поддръжка, помощ за поддръжка и ъпдейти по сигурността ще спрат на 13 юли.

За Vista-потребителите крайният срок на поддръжка от Microsoft е 13 април, но само в случай, че няма SP инсталиран, ако има SP2 това ще означава продължаване на поддръжката.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари