Microsoft придобиха id8 Group R2 Studios Inc.

0
37

Microsoft Corp придобиха компанията id8 Group R2 Studios Inc. Според мнозина този ход на технологичния гигант е продиктуван от желанието на компанията да разшири влиянието си в услугите предоставяни за дома и ежедневието.

id8 Group R2 Studios е млада компания, която води началото си от 2011г., когато един от известните предприемачи и инвеститори от Силициевата долина Блейк Крикориян я стартира. Наскоро компанията излезе с приложение предназначено за устройства с Android, позволяващо на потребителите да контролират осветлението и отоплението в домовете си посредством смартфони.

Крикориян стои и зад създаването на друга компания – Sling Media, която придоби популярност със Slingbox, устройство, посредством което човек може да прехвърли сигнал от телевизионния си приемник на лаптопа си или към смартфон. Той продаде компанията си през 2007г.
Освен, че ще премине на работа към Microsoft заедно с част от екипа си, Крикориян предоставя на компанията и част от патентите на id8 Group R2 Studios. Досега той беше част от изпълнителния борд на Amazon.

Подробности около сделката не се съобщават.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари