Microsoft обяви официално вчера, че придобива CyberX – популярна компания, която оперира в сектора за опазване на устройства от спектъра на Интернет на нещата и оперативните технологии (IoT/OT). Сделката е демонстрация за амбициите на Microsoft в разширяване на възможностите на Azure и способностите на облачната им инфраструктура по отношение на мониторинга и защитата на съществуващите свързани устройства днес, коментират от Dark Reading.

CyberX успя да събере над $48 милиона в пет последователни инвеститорски цикъла, като последния – ръководен от Qualcomm Ventures LLC and Inven Capital and including Norwest Venture Partners, Glilot Capital Partners, Flint Capital и OurCrowd – генерира финансиране в размер на $18 милиона. Макар и цената за придобиването да не се разкрива от страна на двете компании, то за подобно придобиване писаха още миналия месец от израелска медия, която съобщи, че евентуално споразумение ще струва на Microsoft повече от $165 милиона.

От официалното прес-съобщение на Microsoft става ясно, че компанията ще интегрира платформата на Cyber X в широк кръг от свои предложения: Azure IoT, Azure Security Center for IoT и Azure Sentinel SIEM for IoT. Михал Брейвърман-Блюменстик, корпоративен вицепрезидент в компанията и главен технологически мениджър, отговарящ за сигурността на облака и изкуствения интелект и Сам Джордж, корпоративен вицепрезидент, надзираващ cloud + AI Azure IoT звеното, пишат в блог публикацията, анонсираща сделката, че с придобиването на Cyber X, Microsoft покрива два липсващи елемента в общата стратегия на компанията по отношение на сигурността на Azure IoT: видимостта и управлението на сега съществуващите IoT устройства и все още недобре разработеното разработеното пространство на доставката на оборудване в OT пространството.

„Със Cyber X, клиентите ще могат да откриват своите съществуващи IoT активи, да ги управляват и да подобряват сигурността им. И отново чрез Cyber X, те ще могат да виждат дигитална карта на хилядите устройства, разположени във фабриката или в близост до нея и да събират информация относно техните профили и уязвимости“, пишат от Microsoft. „Сдобиването с тази видимост е не само от критично значение при разбирането на това къде се крият потенциалните рискове за устройствата и адресирането им, но също така представлява фундаментална стъпка в стимулиране на разпространението на интелигентното производство, интелигентната мрежа и други примери от процесите по дигитализация, обхващащи веригите на доставка и производствените мощности“.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари