fbpx
16.8 C
София

Microsoft призна за проблема относно цветопредаването в приложенията на Windows 11 при използване на HDR монитори

Най-четени

Светослав Димитров
Светослав Димитровhttps://www.kaldata.com/
Занимава се със създаване на съдържание за уеб от 2009 г. с над 9000 написани новини за Калдата. Интересува се от SMM, Афилиейт и др.

Microsoft потвърди наличието на още един проблем в Windows 11. Това е неправилното цветопредаване в някои приложения на софтуерната платформа, при използване на определени HDR-монитори. Според наличните данни, проблемите с цветопредаването са най-чести при използване на графични редактори, но могат да се наблюдават и при други софтуерни продукти.

След инсталирането на Windows 11 някои програми за редактиране на изображения могат да не показват правилно цветовете на определени HDR монитори. Това често се наблюдава с нюанси на бялото, които могат да се появят в ярко-жълти или други тонове. Този проблем възниква, когато определени API-интерфейси за цветно изобразяване Win32 връщат неочаквани данни или грешки при определени условия“, каза Microsoft в публикация.

В съобщението се отбелязва, че споменатият проблем не засяга всички графични редактори и инструменти за управление на цветовите профили. Microsoft не уточнява кои приложения и HDR-монитори могат да показват цветовете неправилно, но разработчикът каза, че страницата „Настройки на цветовия профил“ в приложението „Параметри“ на Windows 11 не е засегната.

Източникът отбелязва, че към момента няма информация как потребителите самостоятелно могат да решат този проблем. Microsoft работи върху съответната корекция, но не се очаква да бъде готова до края на януари 2022 г. Устройствата с Windows 10 не са засегнати от този проблем.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини