fbpx
-1.7 C
София

Microsoft призна, че Windows 10 опитва да се инсталира без разрешение на РС-та с по-стари версии

Най-четени

Иво Цеков
Автор, геймър, почитател на комедиите, Saturday Night Live и всичко друго, което може да извика усмивка на лицето.

В интернет се появиха множество съобщения за тревожни случаи, при които новият Windows 10 опитва да стартира инсталация на някои компютри с Windows 7 и 8 без техните потребили да са разрешили това да стане.

Първоначално Microsoft не призна за проблема, но сега две седмици след първите съобщения компанията най-сетне излезе с позиция по въпроса, в която потвърждава случилото се.

Обикновено проблемът възниква по един от два възможни начина – в единия случай, потребителите работят нормално на компютрите си, когато получават съобщение, което ги подканя да рестартират машината, както се случва при нормалните ъпдейти. Когато това стане обаче, те установяват, че всъщност е стартирала инсталация на Windows 10.

Други потребители пък проверяват историята на ъпдейтите на Windows и установяват, че Windows 10 е опитал – и съответно не успял – да се инсталира няколко пъти. Поне един потребител съобщава за цели 31 опита за инсталация на новата система, до един неуспешни.

Microsoft казва, че проблемът идва от бъг в кода за автоматичните ъпдейти, който е бил свален от Windows 7 и 8 през август. Проблемът оставя код за грешка 0x80240020 в лог файловете, когато опитът за ъпдейт се провали. Компанията обещава, че всичко вече е оправено.

Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
stormofblood
stormofblood
6 години

Кажи им Майкрософт не ги обиждай повече..

tntc4
tntc4
6 години

проблема е оправен… ъпдейтнете се 😀
бахти вица

Azhen
Azhen
6 години

Бъг дръжки ! проба за вземане на заложник по-скоро .

Нови ревюта

Подобни новини