Microsoft продължава с промените в интерфейса на Windows 10

3
2267

Тази седмица тестерите на Windows 10 получиха поредната предварителна версия на операционната система, в които се виждат някои промени в дизайна. Една тези промени е новият комплект от системни иконки, който сега е в стил Microsoft Fluent Design.

Новите иконки имат по-окръглен и опростен вид. Те се виждат в новия шрифт с име Segoe Fluent Icons. Софтуерният гигант е обновил и иконките в таскбара. Промените не са особено големи и са част от новата стратегия на Microsoft за цялостно преразглеждане на Windows 10. Миналата година Microsoft обнови някои иконки на Windows и леко промени основното меню. Това е част от новата стратегия на корпорацията за радикално визуално обновяване на Windows, известна под името Sun Valley.

В рамките на това обновяване на потребителския интерфейс на Windows се очаква ново старт меню, нов файлов експлорър и промени в дизайна на системните приложения. Ще бъдат променени дори и базовите елементи, каквито са бутоните, плъзгачите в програмите и другите елементи за управление. По този начин Windows 10 ще получи по-цялостна визия и Microsoft най-после ще се откаже от използването на старите иконки останали от времената на Windows 95.

Според появилата се неофициална информация Microsoft ще започне да използва термина „Новата Windows“ като маркетингов термин. През следващите няколко седмици ще се състоят няколко събития, на които корпорацията подробно ще разкаже за своите планове по отношение на игрите, Windows и на другите си софтуерни продукти.

3.7 3 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари