Microsoft променя инсталирането на драйвери в ОС Windows 10

11
6209

Microsoft представи предварителната компилация на версията 19536 на операционната система Windows 10. В новата версия е добавен нов начин за обновяване и инсталиране на новите драйвери и месечни ъпдейти, които нямат връзка с информационната безопасност.

Всички обновявания, които не са задължителни за инсталиране ще бъдат събрани в отделен раздел с име View optional updates (виж незадължителните обновявания) във Windows Update. По този начин вече няма да се налага използването на Device Manager и софтуерни инструменти като Windows Update MiniTool и други подобни.

Старшият мениджър на Microsoft на програмата за предварителни тестове на Windows 10 Брандън Леблан каза, че досега операционната система автоматично и без да пита потребителите е инсталирала всички драйвери. Но новата опция ще е полезна, когато например Windows 10 не разпознава правилно устройството или съответното устройство не работи коректно. Проблемът ще може да се реши, като изпратеният от софтуерния гигант драйвер бъде оставен във View optional updates, а потребителят да може да инсталира драйвер на друг разработчик, като например от производителя на самото устройство.

Не се съобщава кога точно тези промени ще бъдат въведени в стабилната версия на операционната система Windows 10. Най-вероятно е това да стане с излизането на поредното обновяване на операционната система на 15-ти януари 2020 година.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
11 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари