Microsoft променя копирането и поставянето на текст и съдържание в Windows 10

0
3414

Microsoft планира да пусне Windows 10X през пролетта на 2021 г., но някои от функциите на новата операционна система може да дойдат в Windows 10 по-рано от нея, включително и пълна промяна на начина, по който работи копирането и поставянето на текст или друго мултимедийно съдържание.

Както се съобщава от портала Windows Latest, в Windows 10 Build 20185 софтуерният гигант Microsoft добавя нов панел, който позволява на потребителите да вмъкват емоджита, GIF или дори друго мултимедийно съдържание от своите клипборди. Новият панел включва и няколко нови функции, които имат за цел да улеснят потребителите да добавят съдържание към своите съобщения, документи и имейли.

В допълнение към възможността да получите достъп до най-използваните емоджита и GIF файлове, както и да търсите нови такива, панелът включва функция, наречена „История на клипборда“, която показва списък с елементите, които потребителите наскоро са копирали в клипборда.

Въпреки че има някои съществени промени като тези, които споменахме, новият панел ще предлага подобна функционалност като досегашната и дори ще може да се синхронизира на няколко устройства.

Актуализация на клипборда в Windows 10

Клипбордът в Windows 10 вече позволява на потребителите да имат достъп до историята на клипборда си по всяко време чрез натискане на клавишната комбинация от Windows бутона и V. Елементите от клипборда могат да се споделят и на няколко устройства с Windows 10, като отидете в системните настройки и изберете „Автоматично синхронизиране на текста, който копирам“ в менюто в клипборда в раздела „Синхронизиране между устройства“. Понастоящем историята на клипборда съхранява максимум 25 записа, а най-старите елементи се изтриват, когато се появят нови.

Новата история на клипборда, която ще си проправи път скоро в Windows 10, ще поддържа не само текст, но и изображения и HTML съдържание. Потребителите ще могат също да изтрият историята на клипборда или да изключат функцията за водене на хронология от менюто с настройки.

Ако сте използвали приложението на клавиатура на Google Gboard преди, новият панел в Windows ще работи по същия начин, като GIF и емоджитата ще могат да бъдат достъпни и поставени в съобщенията или документите много бързо и лесно.

Очаква се новият панел да пристигне при следващата актуализация на функциите на Windows 10, въпреки че към този момент не е ясно кога точно Microsoft ще пусне ъпдейта.

5 3 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари