Microsoft публикува своите финансови резултати за последното тримесечие на финансовата 2017 година и второто тримесечие на календарната 2017.

Оперативната печалба е $7 милиарда без GAAP (Generally Accepted Accounting Principles) или $5,3 милиарда със съблюдаването на GAAP. Доходът на корпорацията е 24,7 милиарда ($23,3 милиарда с GAAP). Реализирана е печалба на една акция $0,98 ($0,83 с GAAP).

Microsoft продължава да инвестира в услугите Intelligent Cloud, откъдето всъщност получава основния си доход и именно тази сфера позволи на акциите да достигнат толкова висока цена. Спомогнаха и успехите на Office и появата на нови бизнес инструменти, като например приложението Teams. Доходът от Intelligent Cloud е $7,4 милиарда (+11%).

Доходите от сървърни продукти и облачни услуги е нараснал с 15%, Azure с 97%, а доходът от Enterprise Services е намалял с 3%.

Отделът Productivity and Business Processes реализира $8,4 милиарда доход (+21%), като важна рола оказа абонаментът за Office 365.

Второ тримесечие поред расте доходът от игровия отдел на корпорацията (+3%), а софтуерът и Xbox услугите са нараснали с 11%. Броят на месечните активни потребители на Xbox Live достигна 53 милиона (+8%). Доходът от търсачката е нараснал с 10%.

Що се отнася до смартфоните, доходът от тях спадна до едва $361 милиона и е несъществен.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари