Microsoft пускат безплатна версия на OneNote за OS X

0
22

Софтуерният пакет Office за Мас съдържа много по-малко приложения от този за Windows и, предвид това кой стои зад него, този факт е напълно обясним. На практика, потребителите на настолната операционна система на Apple могат да ползват само Word, Excel, Powerpoint и Outlook. Според слухове, обаче, Microsoft още този месец ще предоставят на потребителите на OS X и версия на приложението OneNote.

Говори се, че приложението за водене на бележки и организиране на файлове ще бъде предоставено на собствениците на Мас напълно безплатно. Нещо повече, източниците на слуха твърдят, че Microsoft имат намерение да отделят приложението OneNote от софтуерния пакет Office и да започнат да го предлагат безплатно и на потребителите на Windows. В слуховете, обаче, не се споменава дали новата безплатна версия за Windows ще се появи по същото време като тази за Мас.

Решението потребителите на OS X най-накрая да получат клиента OneNote е доста разумно: това е единствената голяма операционна система, която още не го поддържа. Мобилната платформа на Apple – iOS, както и Android и Windows Phone 8 – от доста време насам ползват свои версии на софтуера. Потребителите на Мас засега имат само един начин да използват OneNote – през уеб приложението OneNote Web. Подобно на останалите Office уеб приложения на Microsoft, обаче, то позволява разглеждане и редактиране на документи само в офлайн режим.

Според други слухове, Microsoft готвят обновена версия на целия си Office пакет за Мас. Той, обаче, щял да бъде пуснат по-късно тази година.
 
0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари