fbpx
14.2 C
София

Microsoft пуска нова тестова актуализация за Windows 11 с подобрения в акаунтите и корекции на грешки

Най-четени

Светослав Димитров
Светослав Димитровhttps://www.kaldata.com/
Занимава се със създаване на съдържание за уеб от 2009 г. с над 9000 написани новини за Калдата. Интересува се от SMM, Афилиейт и др.

Microsoft продължава редовно да пуска нови тестови версии на Windows 11, което прави операционната система по-стабилна и по-лесна за използване. Тази седмица Windows 11 Preview Build 25126 е достъпна за членовете на програмата за тестване Microsoft Insider в канала Dev (за ранен достъп). Ъпдейтът съдържа редица подобрения и корекции, които ще направят процеса на взаимодействие със софтуерната платформа по-удобен.

Най-забележимата промяна се отнася до страницата „Акаунти“ в приложението „Параметри“. Миналата година разработчиците въведоха възможността за преглед и управление на абонаментите за Microsoft 365 чрез страницата „Акаунти“. Освен това потребителите на новата версия на Windows 11 ще виждат всички поддържани продукти на Office, без датата на изтичане, ако са свързани с потребителския акаунт. Това важи и при използване например на Office 2021 или Office 2019. Просто казано, потребителят ще може да види информация за всички поддържани продукти на Microsoft 365 и Office, които са лицензирани за неговия акаунт в Microsoft.

Заедно с това в новата версия на Windows 11 бяха внедрени и няколко корекции. Поправена е грешка, която в някои случаи може да доведе до появата на GSOD с грешката DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL и препратка към pci.sys при опит за зареждане на тестовата актуализация на ОС. Коригиран е и проблем, който кара услугата за помощ за съвместимост на програмите да генерира твърде високо натоварване на процесора. Коригирана е грешка, която може да доведе до затваряне на закачената сензорна клавиатура, когато се опитвате да промените името на папка в меню „Старт“. Поправен е бъг, който кара диспечера на задачите да увисва, когато процесът explorer.exe бъде преустановен. Можете да видите пълния списък с корекции, направени в новата тестова версия на Windows 11, в официалния блог на разработчиците.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Нови ревюта

Подобни новини