fbpx
20.8 C
София

Microsoft пуска нов ИИ инструмент Security Copilot, базиран на GPT-4 за подобряване на киберсигурността

Според Microsoft в света всяка секунда се извършват 1287 атаки за разбиване на пароли

Най-четени

Microsoft се фокусира върху киберсигурността като част от постоянните си усилия да внедри генеративен изкуствен интелект в повечето си продукти. По-рано компанията обяви асистент с изкуствен интелект за приложенията на Office.

Според Microsoft в световен мащаб всяка секунда се извършват 1287 атаки за разбиване на пароли, аа броят на атаките се е увеличил с 67% през последните пет години.

За да подобри киберсигурността, Microsoft обяви внедряването на следващото поколение изкуствен интелект в своите продукти за сигурност. Microsoft Security Copilot ще помага на професионалистите да откриват и реагират по-бързо на заплахи.

„Днес шансовете продължават да са неблагоприятни за професионалистите в областта на киберсигурността. Твърде често те водят асиметрична битка срещу безмилостни и сложни нападатели. С помощта на Security Copilot ние променяме баланса на силите в наша полза. Security Copilot е първият и единствен генеративен продукт за сигурност с изкуствен интелект, който дава възможност на защитниците да се движат със скоростта и мащаба на изкуствения интелект.“

каза в изявление Васу Джакал, корпоративен вицепрезидент на Microsoft Security

Новият помощен инструмент се захранва от езиковия модел GPT-4 на OpenAI и специфичен за сигурността модел на Microsoft, базиран на данни за ежедневната дейност. Този модел за сигурност събира приблизително 65 трилиона сигнала за заплахи на ден, които могат да послужат като ценни разузнавателни данни за този инструмент.

Според информацията, Microsoft Security Copilot ще функционира като прост асистент с изкуствен интелект, подобно на чатбот.

Security Copilot е предназначен да увеличи възможностите на екипите по сигурността. Този инструмент може да помогне на специалистите по сигурността със взискателни задачи и приложения за сигурност, като например разследване на инциденти със сигурността, бързо обобщаване на събитията и създаване на бърз доклад.

Според официалното съобщение той има за цел да помогне на екипите по сигурността да анализират случващото се в тяхната среда, да се учат от съществуващата информация, да съпоставят активността на заплахите и да вземат по-информирани и ефективни решения с машинна скорост.

За проследяване на заплахите услугата ще се интегрира с продукти за сигурност на Microsoft като Sentinel. Понастоящем Security Copilot ще бъде на разположение на малка група клиенти на Microsoft преди по-широкото му пускане на по-късен етап.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Moto Razr 40 Ultra – впечатлява от пръв поглед, печели ни с практични решения

В месеците след пандемията, най-накрая пазарът на сгъваеми смартфони, както глобално, така и в България започна да набира скорост, а тази година виждаме все...

Подобни новини