Microsoft пуска софтуерен пакет само за $3

7
7

Microsoft разкри новата си програма за развиващите се страни, осигуряваща изключително евтини софтуерни решения за правителствата. Идеята на компанията от Редмънд е правителствата да оборудват ущилищата и обществените си сгради с нови машини, а Microsoft ще осигури стартов пакет софтуер с цена само от $3. Според Microsoft, това ще привлече над 1млрд. потребители и би спомогнало изключително много за образованието в тези държави. В три-доларовия пакет се включват Windows XP Starter Edition, Microsoft Office 2007 Home и Student Edition, както и още няколко неизвестни засега приложения. Windows XP Starter Edition е доста орязана версия на ХР, но все пак работеща лицензирана таква, операционната система работи с максимална резолюция 800х600 и може да поддържа до три работещи програми едновремено. В интервю Орландо Аяла казва, че това не е благороден жест от страна на софтуерния гигант, а просто бизнес. Според него в повечето слабо развити страни, продуктите на Microsoft се продават за центове и всеки би се заинтересовал от лицензирана версия само за $3.

СПОДЕЛИ
Предишна новинаRSS Xpress 2.7.34
Следваща новинаAdobe AfterEffects CS3
Калин Карабойчев е управител на Kaldata.com - най-големият български IT портал. Повече от 15 години се занимава активно с разработка и популяризация на услуги в българския интернет.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

7 коментара за "Microsoft пуска софтуерен пакет само за $3"

Извести ме за
avatar
Сортиране по:   най-нови | най-стари | най-висока оценка
Белгиеца
Белгиеца

Според мене частно лица няма да си го купи орязания ХП.
Това го пускат за могат да го инсталират по разни училища и библиотеки.
За вкъщи ще си ползват пълната версия.

bigalex
bigalex

Опааа, най-после цената отговаря на качеството:clap:

hattamotto
hattamotto

“Windows XP Starter Edition е доста орязана версия на ХР, но все пак работеща лицензирана таква, операционната система работи с максимална резолюция 800х600 и може да поддържа до три работещи програми едновремено.”

Мъчение срещу 3$. Хахаха. Как ли пък не. При тази резолюция екрана ще бъде пълен с икони, а 3-те програми – IE, Outlook Express и Explorer, и стига толкова……

TeamKiller
TeamKiller

И къде мога да го закупя ?

Shrek
Shrek

решения за правителствата

Неможеш да отидеш да си го купиш от никъде…

myd
myd

Да пуснат и Professionala за 10$ и веднага го зимам 😀

bukake
bukake

Тия не се нормални… Боже прости им незнаят какво правят. Идиоти

wpDiscuz