Microsoft пусна официално Stream

3
25

Година след анонса на платформата си за видеосподеляне Stream, Microsoft направи достъпна до всички технологията, за да помогне на компаниите да управляват по-добре своето мултимедийно съдържание.

Stream е наследник на Office 365 Video, което е достъпно като разширение или самостоятелна програма. Платформата на Stream споделя общи черти с продукти, като социалната бизнес мрежа Yammer, макар вдъхновението тук да е по-скоро YouTube, отколкото Facebook Inc. или Twitter Inc., коментират Sillicon Angle.

Последната година, Microsoft активно работи по добавянето на нови функционалности към платформата, като днес страницата на услугата предлага персонализиран видео фийд за всеки потребител, както и възможност за търсене, подпомогната от машинното обучение.

Встрани от видеопотока е разположен текстов блок, предаващ думите на говорещия в реално време. Потребителят може да търси ключова дума или фраза и да навигира до моментът, в който тя бива изричана. Освен това, под видеото, графика изобразява времевия поток и отделни графи за участниците във видеата. Заедно с това, платформата получава интеграция с Office 365 Groups, което позволява лесното ограничаване на това кой може да има достъп до видеото, както и по-лесното му споделяне в офис средата.

Microsoft планира да замени напълно Office 365 Video със Stream през втората половина на тази година, а заедно с това да добави нови функционалности, като видеоанализ и други.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари