fbpx
13.8 C
София

Microsoft пусна Teams Premium с функции, задвижвани от езиковия модел „GPT3.5“ на OpenAI

Teams Premium включва функция за "интелигентно обобщение" на срещите с помощта на ИИ, някои вече съществуващи функции в Teams и по-добра защита на срещите

Най-четени

Microsoft Teams Premium вече е наличен с функции, които се управляват от езиковия модел на OpenAI – GPT-3.5 AI. Новото премиум ниво на Microsoft Teams включва функция за интелигентно обобщаване на срещите, която автоматично генерира бележки, задачи и акценти от срещите благодарение на езиковия модел GPT-3.5, както и „брандирани“ срещи, персонализирани шаблони за срещите и функции като водни знаци за по-добра защита на съдържанието на срещите.

Интелигентното обобщаване е голямото ново допълнение към Microsoft Teams Premium и може да изкуши потребителите да платят 7 долара на месец (10 долара на месец след 30 юни), само за да разберат колко полезно ще бъде то. Интелигентното обобщаване използва езиковия модел GPT-3.5 на OpenAI, за да генерира бележки и акценти от срещата, дори ако не сте присъствали на нея.

Функцията много улеснява наваксването, когато срещите се провеждат в неудобно време или когато служителите са в различни часови зони или извън офиса. Налични са бележки, споменавания и пълен стенографски запис, като приносът на всеки участник в срещата е подчертан в спретнат списък според темите, обсъдени в съответната среща. Ако някой ваш колега ви спомене на среща, ще получите дори персонализирани маркери на времевата линия, за да видите бързо какво и кога е било обсъдено за вас. Microsoft казва, че някои от функциите за които говорим днес ще се появят едва през второто тримесечие на тази година.

Microsoft също така ще направи някои функции на обикновената версия на Teams достъпни само за Premium версията. Превежданите в реално време надписи, персонализираните сцени за организация в режим „Together Mode“ и редица функции за виртуални срещи вече ще бъдат достъпни само в Premium версията на приложението. Превежданите в реално време надписи ще бъдат достъпни в „60-дневен гратисен период“ за съществуващите потребители на Microsoft Teams, а функциите за виртуални срещи ще бъдат достъпни само за 30 дни.

Другите функции на Microsoft Teams Premium, които могат да се харесат повече на бизнеса са разширените защити в срещите. Това включва редица защити, като например поставяне на водни знаци и етикетиране на чувствително съдържание по време на срещите или възможност за ограничаване на потребителите да записват срещите и да копират текст от чата на срещата. Microsoft казва, че тези функции могат да предотвратят изтичането на информация и да запазят дискусиите поверителни.

Microsoft Teams Premium включва също така уебинари, така че фирмите могат да организират събития със списъци на чакащите за регистрация, персонализирани начални и крайни часове и виртуални „зелени“ стаи.

Добавянето на модела GPT-3.5 на OpenAI към Microsoft Teams Premium идва само дни след като Microsoft разшири партньорството си с OpenAI в рамките на „инвестиция за няколко милиарда долара„. Говори се, че Microsoft също така се готви да въведе технологията OpenAI в Word, PowerPoint и Outlook и се съобщава, че компанията смята да интегрира чатбота с изкуствен интелект ChatGPT в търсачката Bing.

През декември Microsoft стартира 30-дневна пробна версия на Teams Premium с възможност за предварителен преглед на наличните днес функции. Сега, когато абонаментът е общодостъпен за всички, Microsoft Teams Premium се предлага на стартова цена от 7 долара на месец до 30 юни, когато ще се върне към стандартната цена от 10 долара.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини