Microsoft разкри броя на Office потребителите

0
52
Американската компания Microsoft разкри броят на потребителите на програмния Office пакет. Те са повече от 1 млрд.

Според публикацията, появила се в официалния Twitter-блог на услугата Office 365, към днешна дата по целия свят има около 1,2 млрд. потребители на Microsoft Office, които ежедневно работят с приложенията от този пакет в продължение на 3-4 часа.

От компанията не уточняват колко сред тях са мобилните потребители. Въпреки това, известно е, че Office версията за платформите iOS и Android е свалена повече от 340 милиона пъти.

Освен това, според статистиката на Майкрософт, всеки месец аудиторията на Office 365 се увеличава с 50 хиляди корпоративни клиенти, а общият брой на писмата, изпратени с помощта на тази услуга, надхвърля 4 милиарда.

Microsoft е съобщила данни и за други свои продукти. В този момент облачните услуги на компанията се използват от 85% от фирмите, влизащи в списъка на 500-те най-големи, според изданието Fortune. Броят на регистрираните в облачната услуга Azure абонати достигат 5 милиона, а потребителите на Skype ежедневно извършват повиквания с обща продължителност повече от 3 милиарда минути и създават над 1 милиард конференции всеки месец.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари