Microsoft разкри подробности, около разработката на приложения за Windows Phone 7 Series

0
18

На мероприятието MIX10, предназначено за разработчици на софтуерни приложения, което се проведе през тези дни, корпорацията Microsoft сподели допълнителна информация за Windows Phone 7 Series.

Както беше съобщено по-рано, прилагането на предишната мобилна платформа няма да бъде съвместима с Windows Phone 7 Series. В основата на програмата за новата операционна система лежат Silverlight и XNA Framework, при което XNA Framework ще изпълнява ролята на ядро за разработката на игри, а Silverlight ще позволи създаването на множество интернет-приложения.

Беше отбелязано, че за нуждите на разработчиците на приложения за платформата Windows Phone 7 Series ще бъдат достъпни безплатни инструменти. В комплекта ще бъдат включени Microsoft Visual Studio 2010 Express for Windows Phone, а в допълнение и Windows Phone 7 Series за Visual Studio 2010 RC1, XNA Game Studio 4.0, емулаторът Windows Phone 7 Series Emulator, за тестване на работата на приложенията и Expression Blend for Windows Phone CTP.

Стана известно, че за реализацията на приложенията за Windows Phone 7 Series ще бъде пуснат специализиран магазин Windows Phone Marketplace, като разпределението на доходите от продажбите ще се осъществява по следния начин: 70% ще получава разработчикът и 30% – Microsoft.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари