Microsoft разкри свой акаунт в Github

1
12

Софтуерният гигант Microsoft разкри свой акаунт в Github, където ще публикува сорс-кодовете на някои свои програми. Да си припомним, че Github е най-популярната онлайн-услуга за съвместно създаване и редактиране на проекти с открит код.


Засега не е публикувано много: софтуерът за разработване на уеб-приложения TypeScript, разширяващ възможностите на JavaScript, както и примерни програми, написани на TypeScript. Да се надяваме, че това е само началото, но едва ли някой разчита, че там ще се появят сорс-кодовете на операционната система Windows.

Описанието на компанията в сайта Github (github.com/Microsoft) изглежда малко като извинение за минали грешки: „Microsoft се промени като компания и става по-открита в сътрудничеството си с другите“.

Мнозина считат, че Microsoft традиционно е главен противник на свободното програмно осигуряване и в частност, Linux. Но в последно време нещата изглежда започнаха да се променят. През 2010 година бе представен общия онлайн-ресурс Microsoft Open Source, в който се публикуват сорс-кодове на корпорацията. А ето че сега Microsoft разкри акаунт в Github.

Навярно появата на Microsoft в Github ще провлече повече интерес към свободните програми на корпорацията.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
0 Автори на коментарите
Marchiano Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Marchiano
Marchiano

И да го видя още не мога да повярвам 😀