Microsoft разочаровани от продажбите на Windows 8

13
18

Изглежда новата операционна система на Microsoft – Windows 8 – не е предизвикала кой знае какъв фурор сред потребителите. Напротив, източници с връзки в софтуерната компания, твърдят, че продажбите на операционната система са доста по-малко от очакваните и, че Microsoft са доста разочаровани от този факт.

Според някои анализатори, причината е липсата на достатъчно продукти на пазара, както и недостатъчно убедителен дизайн. Възможно е обаче пречката да се крие в самата същност на Windows 8, която скептиците определят като „объркваща комбинация от стандартно управление, което напомня Windows 7 и тъч управление, което напомня боравенето с таблет“.

Възможно е причината за слабите продажби да е и фактът, че на пазара бяха пуснати едновременно две основни версии на платформата – стандартната Windows 8 и ARM-базираната Windows RT. За разлика от Windows 8 Pro, RT не поддържа приложения писани за по-старите версии на Windows, което е голям недостатък за потребителите.

Изпълнителният директор на Microsoft Стив Балмър обаче не е съгласен с анализаторите. Напротив, при последната си публична изява в Churchill Club в калифорнийския град Санта Клара, Балмър заяви, че Windows 8 е навлязла на пазара с „летящ старт“.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
13 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари