Microsoft разработват универсален стилус

0
16

Microsoft разработват нов вид стилус, който ще може да се използва върху всякакъв тип екрани, независимо дали поддържат тъчскрийн технология или не. За разлика от съвременните стилуси, този ще разполага с камера, която ще следи движението и ъгъла на писане по екрана. Определянето на позицията ще се извършва чрез броене на броя пиксели.

Фактът че стилусът няма да има нужда от тъчскрийн означава, че той би могъл да се използва на всякакви други устройства с екран като по-обикновени телефони, монитори, телевизори, лаптопи и така нататък. От софтуерната компания обаче все още не са решили дали да превърнат създадения вече прототип в масов продукт.

Според анализаторите, подобно устройство само би било от полза на Microsoft. В момента всички усилия на компанията са съсредоточени в обособяването на Windows 8 като водеща операционна система както в персоналните компютри, така и в базираните на тъч технология мобилни устройства като таблетите.

Някои потребители на настолни или преносими компютри, които вече са имали шанса да изпробват новата платформа, обаче се оплакват, че понякога функциите й не могат да се използват удобно с традиционните мишка и клавиатура. Ако Microsoft наистина могат да създадат стилус, който да се използва върху всеки LCD екран, независимо дали поддържа управление с допир или не, те може би ще намерят решение на този проблем.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари