Microsoft разработват Xbox TV?

0
23

Google и Apple вече пуснаха на пазара телевизионни приемници. Дали и Microsoft не планират нещо подобно? Ако съдим по слуховете, публикувани в изданието The Verge, отговорът е „Вероятно“. От сайта докладват, че компанията се кани да пусне на пазара телевизионен приемник с марката Xbox, който ще бъде представен паралелно с новото им поколение гейм конзола.

„Xbox TV“ ще има по-скромни възможности и, съответно, по-ниска цена и ще предлага неща като стрийминг на различни видове съдържание както и, от време на време, игра на видеоигри. Според слуховете, устройството ще работи с операционната система Windows 8 и ще дава достъп само да ограничен брой видео игри – много по-малък, от този, на който ще се радват собствениците на конзолата Xbox.

The Verge са се допитали до Microsoft относно продукта, но отговорът на компанията не е бил нито отрицателен, нито потвърдителен. Каквато и да е истината, факт е, че от компанията се опитват да увеличат и разнообразят съдържанието, до което собствениците на Xbox имат достъп. Един пример за това е наскоро обявената услуга Xbox Music – музикален каталог от общо 30 милиона песни, който се помещава в облак и, следователно (поне на теория), е достъпен през всяко едно устройство с интернет.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари