Microsoft разширява дейта центъра си в Ирландия

0
38


Microsoft разширяват капацитета на облачната си услуга Windows Azure в Европа с изграждането на допълнителни мощности в дейта центъра си в Северна Европа, намиращ се в близост до ирландската столица Дъблин. Настоящата инвестиция ще бъде в размер на 170 милиона евро.

Новите облачни мощности трябва да станат активни някъде през пролетта на следващата година. Инвестицията е наложена от все по-големите изисквания за ползване на облачни услуги в Европа, Близкия Изток и Африка, съобщават от компанията.

„Свидетели сме на огромен приток след като пуснахме повторно Azure преди около година и днес 54% от компаниите във Fortune 500 са наши клиенти, като капацитетът за съхранение на данни и изчисления се удвоява на всеки шест месеца“, заяви вицепрезидентът на Microsoft и отговорник за Windows Azure Скот Гътри при обявяване на разширението на свикана специално по случая среща в Дъблин.

Настоящето разширение на мощностите на компанията в Дъблин е второ след пускането им в експлоатация преди четири години, като инвестициите на компаниите в дъблинския дейта център комплекс вече са на стойност от 594 млн. евро.

Вицепремиерът на Ирландия Иймън Гилмор приветства новата инвестиция като заяви, че тя е доказателство за това, че страната е идеален дом за технологичния бизнес.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за