Microsoft рекламира бутона „Старт“ в промо-клип на Windows 8.1

10
24

Компанията Microsoft пусна нов рекламен клип, озаглавен „Windows 8.1 Everywhere“ („Windows 8.1 навсякъде“). Видеото показва бутона „Старт“, от който компанията първоначално възнамеряваше да се откаже.

Windows 8.1 представлява актуализация за Windows 8 и съдържа някои нови функции в сравнение с предходната версия на платформата. Актуализацията внася подобрения в ключови области като персонализацията, търсенето, вградените приложения, магазина Windows Store и поддръжката на работа в облак.


Припомняме, че Microsoft взе решение в Windows 8.1 да върне бутона „Старт“ на обичайното му място – в долния ляв ъгъл на работния плот. Той ще се показва в програмите на Windows 8 и при задържане на курсора на мишката (или пръст при сензорните екрани) в същия ъгъл. Бутонът „Старт“, обаче, не работи по обичайния начин, който сме свикнали да виждаме в платформите от семейството Windows до Windows 7 включително. При натискане върху него потребителят няма да види познатото меню. Вместо него, в зависимост от настройките на системата, ще се отваря или стартовият екран с „живи плочки“, или списък с всички инсталирани на компютъра програми.

В новия рекламен клип на Microsoft звучи песента The Way It Should Be в изпълнение на Giants of Industry.

В момента официално Windows 8.1 може да бъде изтеглен само от разработчици и IT-специалисти чрез услугите MSDN и TechNet. Останалите потребители ще получат актуализацията след 17 октомври.

10
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
10 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
techmaniac
techmaniac

Нужна ли беше цялата тази актуализация само заради единия старт бутон ? Всичко това е заради недоразумението, което допуснаха от Майкрософт във Windows 8.

pedro
pedro

Старт бутона е най-малкото, има вграден Skype и SkyDrive, има Flight mode и WiFi off, в Старт менюто има бутон за всички приложения, в Share бутона има нови неща. Особено в Metro интерфейса има доста нови подобрения, макар да са само за тъч скрийн. И тези неща са само на пръв поглед. Из интернета има ревюта. Първо четете.

techmaniac
techmaniac

Чел съм достатъчно колега, не ми е нужно повече от това. Въпросните благинки така или иначе не ми трябват. Говоря от опит, като съм тествал „новата“ стара ОС.

pedro
pedro

Ще им кажа тогава следващия път да те питат какво искаш в ъпдейта. Примерно да махнат активацията, че е досадно да се краква.

sliderum
sliderum

Педро, нещо не те виждам като M$ подлога, но имаш индикации да се превърнеш.

techmaniac
techmaniac

Остави го да си хейтва. Толкова е тествал, и знае кое как е що е. Или пък е поредния платен драскач тук.

andrianivanov
andrianivanov

При мен Windows 8 не се подържа от дъната платка и видео картата ми официално от MSI и съм на 7. Въпреки че Windows 8 ми харесва повече и работи по добре от 7 съм принуден поради спряната подръжка на драйвери от MSI да стоя на по старата OC. Този проблем го споделих във форума им но нямаше конкретно решение на въпросара. Защо за нова система която би трябвало да е по тежка а точно обратното няма подръжка за Дъна Платка и Видо Карта висок клас…

UnderDark
UnderDark

Има нещо сбъркано в тоя Уиндоус 8. Каквито и подобрения да са направени в сравнение със 7, всичко в тая OS си е направено да мажеш с пръст по екрана а не да работиш с клавиатура и мишка както при предишните версии.

Dave
Dave

Това „метро“ е ужасно. Едно че е грозно но съвсем друго е че е неефективно и малоумно.

pedro
pedro

Аз ли хейтя?!
Нареждате нещо без абсолютно никаква аргументация и обиждате хората.
Поне да ви плащаха, това щях да го разбера.