Софтуерният гигант заяви, че закрива представената преди по-малко от една година операционна система Windows 10 S.

Проектът няма да изчезне напълно, но ще престане да бъде независим продукт, както бе позициониран по-рано. Тя ще бъде част от другите редакции на Windows 10.

Windows 10 S бе представена като отделна редакция на операционната система и бе предназначена преди всичко за по-евтините лаптопи и таблети, популярни в образователната сфера. В сравнение с другите редакции на Windows 10, тя има една много важна разлика: възможно е инсталирането на приложения единствено от магазина Microsoft Store.

Корпорацията възнамерява да превърне Windows 10 S в специалния режим S Mode, който ще бъде вграден в стандартните версии на операционната система.

Новите компютри ще се продават не с Windows 10 S, а с Windows 10 Home in S Mode, Windows 10 Education in S Mode и Windows 10 Pro in S Mode. Потребителите на първите две версии ще могат напълно безплатно да мигрират към Windows 10 Home и Windows 10 Education, но в случая с Windows 10 Pro in S Mode, за мигрирането трябва да се заплатят $49.

Дона Саркар, ръководител на програмата Windows Insider каза, че инсайдерите навярно вече са забелязали, че техните компютри работят с Windows 10 Pro In S Mode.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

14 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари