fbpx
9.1 C
София

Microsoft реши три съществени проблема в Windows 10

Най-четени

Софтуерният гигант Microsoft коригира три основни грешки в Windows 10, които затормозяват потребителите в последно време, като корекциите бяха предоставени като част от месечния пакет от пачове на Microsoft през юли.

Въпросните проблеми включват сериозна грешка в работата на OneDrive, блокиране на функцията за разпечатване на файлове с повечето модели принтери, както и проблем с принудителното рестартиране на компютъра, когато някоя програма отказва да разреши рестартирането.

Всички тези грешки са коригирани, поне теоретично, чрез последните месечни пачове, които ще бъдат предоставени като кумулативни актуализации. За потребителите с версията на Windows 10 от май 2020 г. ъпдейтът идва под името KB4565503, а за версиите от май и ноември 2019 г. актуализацията ще се нарича KB4565483.

Проблемът с OneDrive беше специфичен за тези, които са надстроили до най-новата актуализация на Windows 10 от май 2020 г.

Microsoft отбеляза, че кумулативната актуализация KB4565503 прави следното: „Отстранява проблем, който може да ви попречи да се свържете с OneDrive с помощта на вграденото приложение за облачното хранилище. Този проблем се наблюдава при някои по-стари устройства или на устройства, които имат инсталирана по-стара версия на приложението. При тези обстоятелства, може да възникне блокиране на възможността на тези устройства да изтеглят нови файлове от хранилището при активирана синхронизация или да отварят вече синхронизирани или изтеглени файлове.“

Проблемите с принтерите

Основният проблем с работата на принтерите възникна при кумулативна актуализация пусната през юни, въпреки че малко преди това потребителите на форумите на Reddit обсъждаха подобен проблем. Както бе обещано от Microsoft, проблемите с работата на принтерите са решени с последната кумулативна актуализация от месец юли, която устройствата ще получат поетапно.

Освен това Microsoft отбелязва, че има решение и за друг проблем, който не позволяваше на някои приложения да отпечатват документи, които съдържат графични изображения или самите файлове са много големи.

Накрая, Microsoft е отстранила грешката, при която Windows 10 отказва да се рестартира на произволни устройства поради неизвестна за потребителите грешка. Засегнатите потребители виждат системен прозорец, който им показва, че компютърът „не може да се рестартира“.

Microsoft обяснява, че е адресирала проблема, който „може да доведе до неуспех при изпълнението на процеса lsass.exe със съобщението за грешка“ Критичен системен процес, C: \ WINDOWS \ system32 \ lsass.exe, неуспешен със код на състоянието c0000008. Вече рестартирането на всички устройства трябва да се случва безпроблемно.“

Това е доста неприятен недостатък, така че коригирането му е добра новина.

Надяваме се, че тези корекции ще направят версията на Windows 10 от май 2020 г. по-надеждна и желана за инсталиране от повече потребители.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

9 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини