fbpx
0.8 C
София

Microsoft са продали 200 милиона лиценза за Windows 8.x

Най-четени

Windows 8 все още е доста далеч от целта си да се превърне в доминираща настолна операционна система. И все пак упорито върви именно в тази посока. Наскоро  главният директор на отдела по маркетинг към Microsoft Тейми Релър обяви, че компанията е продала 200 милиона лиценза за Windows 8 от пускането на операционната система на пазара – нещо, което се случи преди около петнайсет месеца.

В тези 200 милиона са включени както лицензите продадени на производителите на хардуер, така и тези продадени на търговските вериги. Половината от тези продажби изглежда са осъществени от месец май 2013 година насам, тъй като именно тогава Microsoft бяха съобщили, че са продали 100 милиона лиценза – приблизително толкова лицензи за Windows 7, колкото бяха продали за същия период от време.

Изглежда, обаче, продажбите на лицензи за последната версия на Windows в крайна сметка не са толкова добри. През първите 12 месеца от пускането си, Windows 7 успя да се продаде цели 240 милиона пъти – с 40 милиона повече и то за по-малък период от време.

Разбира се, не трябва да пренебрегваме и фактори като по-различното състояние на икономиката и пазара за компютри преди години и сега. Почти всички анализатори са на мнение, че всяка година продажбите на компютри спадат, а това, разбира се, означава и по-малко продадени лицензи за Windows.

Точният брой потребители ползващи Windows, обаче, остава неясен, тъй като Microsoft не разполагат с информация колко от продадените им лицензи всъщност са достигнали до крайните потребители. 
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Huawei P50 Pro – възродена легенда

От днес актуалният флагман на китайския производител Huawei вече е наличен за предварителна поръчка в България. След забавяне, породено от редица причини, компанията размести...

Подобни новини