Microsoft обяви, че се наблюдава увеличение в използването на облачните услуги на компанията с цели 775% в регионите, в които са наложени правилата за социална дистанция и карантина.

В допълнение към това, от компанията заявиха, че са започнали оптимизация на услугите си, насочени към потребителите на Xbox, с което се надяват да бъде намалено натоварването по време на пиковите часове на използване. Това беше описано в специална блог публикация на сайта на Azure. Microsoft заявяват, че критичните здравни услуги и тези за обезпечаването на безопасността остават главен приоритет по време на пандемията, като компанията продължава да дава приоритет на доставянето на ключови услуги до групи, които имат жизнена нужда от тях.

Конкретно за своите гейм услуги, от Microsoft заявяват, че следят активно представянето и тенденциите в използването на Xbox Live, като се вземат мерки, които целят обезпечаването на непрекъсната връзка по време на часовете с най-големи натоварвания. Това включва работа с партньорите на компания, за да се обезпечи това, че дейности, изискващи по-голямо мрежово натоварване, като например доставянето на обновления, се извършват извън пиковите за използване часове.

Освен това, компанията регистрира значителен ръст в използването на платформата на Teams, която вече има над 44 милиона потребители дневно, които организират 900 милиона и обаждания дневно за седмицата, както и трикратно увеличение в използването на Windows Virtual Desktop.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

3 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари