fbpx
9.8 C
София

Microsoft се готви да пусне Windows 10 November 2021 Update (21H2) – излязла е предпремиерна тестова версия

Най-четени

Светослав Димитровhttps://www.kaldata.com/
Занимава се със създаване на съдържание за уеб от 2009 г. с над 9000 написани новини за Калдата. Интересува се от SMM, Афилиейт и др.

По-рано този месец Microsoft пусна първата стабилна версия на новата си платформа Windows 11. Поддръжката на Windows 10 обаче няма да свърши дотук и потребителите ще продължат да получават редовните актуализации. Скоро се очаква получаване на актуализацията Windows 10 November 2021 Update (21H2), която днес стана достъпна за участниците в програмата за предварителни оценки на канала Release Preview.

Според наличните данни, ъпдейтът на Windows 10 под номер 19044.1288 е окончателен и ще бъде разпространен сред потребителите на платформата след приключване на тестовете, като част от вътрешната програма. Според наличните данни, Microsoft няма да актуализира автоматично компютрите на участниците в програмата до Windows 10 (21H2). Потребителите ще трябва да направят ръчна проверка чрез Windows Update и да инсталират съответния пакет, след като системата го открие. Освен това, Microsoft пусна ISO на този ъпдейт, който може да се използва за чиста инсталация.

Що се отнася до нововъведенията и подобренията, практически няма такива, тъй като тази актуализация е насочена към подобряване на сигурността и стабилността на операционната система. Windows 10 (21H2) ще внесе поддръжка на стандарта WPA3 H2E, което ще помогне за по-безопасната Wi-Fi връзка. Windows Hello for Business въвежда опростен модел за бързо достигане до работоспособно състояние на функциите. Разработчиците също така са интегрирали поддръжка на GPU изчисления в Windows Subsystem for Linux и Azure IoT Edge for Linux on Windows за машинно обучение и други процеси с интензивни изчисления.

Понастоящем Windows 10 (21H2) е наличен за участниците в програмата за предварителни оценки на Microsoft. Актуализацията ще бъде достъпна за обикновените потребители следващия месец.

Абонирай се
Извести ме за
guest
5 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
bafd
bafd
1 месец

Вече го инсталирах Win11, много е добър. Също има лесен начин да се заобиколи Secure Boot и TPC2.0 или каквото там беше. Kato цяло всичко е нормално, 10ка с нов скин. Всички програми си работят и драйвърите са ок.

mathur
mathur
Отговор на  bafd
1 месец

Така и не можах да заобиколя TPM…

okean
okean
Отговор на  mathur
11 дни

Ето един изпробван начин:
С програмата Win to usb инсталираш от ИСО-то на външен хард или бърза флашка. Можеш да стартираш на всяка машина.
Ако искаш на вътрешен хард :С Acronis правиш снимка от външния хард и я слагаш на вътрешния хард.Всичко тръгва от раз.
Ако снимката е от флашка -не стартира.Слагаш инсталационен диск или флашка и поправяш стартирането.
Дано сте разбрал .

Ники
Ники
Отговор на  mathur
11 дни

Свали си руфус огледа има опция за тпм и секюрити маха ги 😉

Ники
Ники
11 дни

Тпм и секюре руфус има опция и ги премахва аз си направих с него флашка и се инсталира на пентиум без проблеми

Нови ревюта

Подобни новини