Microsoft се отказа от влизането в пощенските акаунти на потребителите

9
12
Корпорацията Microsoft обеща, че няма да влиза в пощенските акаунти на хора, които разпространяват или теглят незаконно нейни софтуерни продукти.

Както вече беше съобщено, през миналата седмица в САЩ бе арестуван бившият служител на Microsoft Алексей Кибкало, изпратил част от изходния код на Windows 8 и други софтуерни продукти на Майкрософт на известен френски блогър. При това стана известно, че в хода на проведеното вътрешно разследване на въпросното изтичане на информация Microsoft е влизала в акаунта на блогъра в пощенската услуга Hotmail, за да проследи кореспонденцията му с източника на информацията.

Тогава бе оповестено и че корпорацията е чела личната кореспонденция между двамата, както и че впоследствие е внесла промени в условията за използване на услугите Hotmail и Outlook.com, според които занапред компанията ще може да чете легално кореспонденцията на потребителите. Тези два факта предизвикаха силна обществена реакция и протести.

И ето че в петък в блога на Microsoft се появи пост, в който ръководителят на правния отдел на корпорацията Брад Смит съобщава, че ако в бъдеще Microsoft получи информация, че нейните услуги се използват за нелегално разпространение на интелектуална собственост, принадлежаща на Microsoft, компанията няма самостоятелно да проверява съдържанието на личния акаунт на потребителя, а вместо това ще се обръща към правоохранителните органи.

9
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
9 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
0 Автори на коментарите
tntc4DavegreenclearUnderDarkThe Admiral Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
tntc4
tntc4

прах в очите на хората.

Dave
Dave

това ми звучи като „обещавам вече няма да правят така“ при децата до 3г възраст…

greenclear
greenclear

M$ да правят каквото си поискат. Аз повече хотмайл не ползвам.

UnderDark
UnderDark

Излиза че компанията и занапред ще продължава да чете личната кореспонденция на потребителите и промените в кода на услугите Hotmail и Outlook.com остават. Разликата е че това ще се прави тайно а когато се налага, ще се свързва с полицията и ще ги „води за ръчичка“ до нарушителя. Щото какво ти разбира ченге от хакване на ел. поща. Представителите на реда ще имат определено ролята на статисти в следващите „големи разкрития“ на софтуерни пирати.

The Admiral
The Admiral

Айдеее хейтърството пак започна… старата песен на нов глас. Така и не разбрах, какво толкова имате в тези пощи, та ви притеснява някой да не го прочете? Толкова ли не разбрахте, че щом сте в мрежата всичко е еднакво, независимо MS, Google, Yahoo и тн. Щом не е на ваш личен сървър, никой не може да ви даде 100%-ва гаранция, че те няма да бъдат прочетени. Не знам какво се впрягате толкова, всички са еднакви, въпроса е кой ще предложи по-добрите условия и блага, които ви трябват.

pedro
pedro

Не разбирам как може да има толкова наивни хора, които си мислят, че никой не може да им прочете пощата защото не е на сървър на M$ или Google? Напротив по-несигурно е да ти е на някой замаян сървър, където не знаеш с какво се занимава администратора, като си няма работа. Това дали е платена или не също няма гаранция. Още по-малко пък това дали пощата ти има уеб интерфейс или си я теглиш с програма. Аз бих се доверил повече на М$ като обявят, че няма да дават достъп на който и дае без присъствието на правоохранители пък били… Виж още »

tntc4
tntc4

заради идиоти като теб, личното пространство и свободата в интернет се потъпкват безнаказано.
ако хората не се държат като овце а показват загриженост за това как някой съхранява кореспонденцията им, в бъдеще компаниите ще са по-предпазливи в четенето и предоставянето на такава информация на когото и да било.
надявам се същите тези компании да въведат строги закони забраняващи на техни служители безконтролно да се ровят в личния живот на хората – същите тези хора от които идват парите за техните заплати.

The Admiral
The Admiral

Според законодателството на USA, те не са извършили каквото и да е престъпление, както можеше да се види в User Agreement, че имат право да влизат в пощата с изброените причини. Когато има закони, ще има и правила, но в тъмното няма да знаеш пак какво се случва, защото ще трябва просто да им се „довериш“, че не го правят. Тъй че пак го ядеш както и да го погледнеш.

Dave
Dave

това ми звучи както когато мечо пух каза че се отказва да бърка в кацата с меда…