Microsoft се отказа от трика с обновяването на Windows 10, започващо с опит за затваряне на програмен прозорец

10
8

Microsoft се отказа от твърде мръсния трик със стартиране обновяването на ОС Windows 10 при опит за затваряне на програмния прозорец, който предлага ъпдейт до новата операционна система. Това стана след образувалата се вълна от разгневени потребители, която заля Microsoft. Корпорацията заяви, че е добавила допълнителен пач, който дава възможност на потребителя да се откаже от ъпдейта.

 

Безплатното обновяване от Windows 7 и 8 до Windows 10, в началото бе прието от потребителите положително и с ентусиазъм. Но след това, когато част от потребителите, поради прекаленото любопитство на новата ОС, решиха да почакат с обновяването, напомнянията за възможен ъпдейт ставаха все по-досадни.

Накрая Microsoft стигна до там, че обновяванията, инсталиращи Windows 10 започнаха да се държат като полиморфни вируси, а преди два дни се стигна и до дезинформация. Не бе достатъчно, че изскачащият прозорец за инсталирането на Windows 10 не дава възможност за отказ от ъпдейт (останаха два бутона за избор – „да, ще инсталирам сега“ и „да, ще инсталирам по-късно“, а сега Microsoft промени значението на кръстчето за затваряне на този прозорец с функцията, която стартира ъпдейта. Какъвто и избор да направи потребителя, инсталацията стартира.

Това грубо нарушаване принципите на интерфейса възмути почти всички потребители. Главният редактор на PC World Брад Чакос (Brad Chacos) нарече това поведение „мръсен трик“. При това Чакос е сериозен фен на Windows 10. Той сравни тази промяна с промяна в автомобил „в който без да ви питат са сменили педалите на газта и спирачката“.

Много потребители отбелязват, че след като инсталацията на Windows 10 започне, е много трудно тя да бъде спряна. А това особено много дразни, ако ви завари по време на важна и отговорна работа.

Колкото и прекрасна да е новата ОС, Microsoft трябва да се съобразява с мненията и желанията на потребителите – в края на краища компютрите са си техни и те сами решават какво да бъде инсталирано на тях и какво не.

10
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
10 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещя коментар
0 Автори на коментарите
saint_jazzStefanGsky1mIRCataMelmak ® Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
saint_jazz
saint_jazz

Ето защо Линукс увеличава потребителите си.

StefanG
StefanG

Това наистина е много гаден номер с това обновяване особено ако компютъра ти трябва за да свършиш някаква работа, точно тогава. А колкото до това дали Linux може да замени Windows за масовия потребител, според мен няма как да станез, а това е кофти защото без конкуренция, стават точно такива неща, описани в статията.

sky1
sky1

Нормално е хората да искат повечето хора да минат на 10. Така се спестяват разходи по ъпдейтите на предишните версии. 10 е най-удобната ос от предишните версии на windows.
Според мен ще е по-лесно да накарат хората да минат на 10 ако им дават няколко гб допълнително пристранство в onedrive.
7-цата остаря
хp е за много стари компютри, където друго неможе да върви
8 и 8.1 – са добри, но 10 е най-добрата версия на Windows

mIRCata
mIRCata

Кума ми днес осъмна със инсталирана 10-ка на служебния компютъра. През нощта самоинициативно се е плоснал.

Melmak ®
Melmak ®

Точно това е, че удря незапознатата аудитория и после компанията се реди за downgrade.
Вземете мерки, докато не е станало късно.

Melmak ®
Melmak ®

Цитат:


Нормално е хората да искат повечето хора да минат на 10. Така се спестяват разходи по ъпдейтите на предишните версии.


Нормално е! Но, не е нормално 20 години да нехаеш и след като Apple им го показаха, да почнеш да се бъзикаш с хората по тоя начин.

mIRCata
mIRCata

10 минути след като го видя вече го връщаше на обратно и този път ме послуша и си спря автоматичното ъпдейтване. Направи го сам ода предупреждава и да пита дали или не да ъпдейтва 🙂

StefanG
StefanG

Ако не използва програма като GWX, шанса да осъмне пак с 10-ка, е доста голям. А и да те пита кои ъпдейти да инсталира, можеш ли да знаеш в кои пак са добавили въпросната ‘покана’ 🙂

the professor
the professor

това не е вярно win10 e като осран 8.1 с пуснат вграден торент сървър, по тая причина от метро боклуците най добър е 8.1, но 7 е по добър от него…
майкропростаците бяха направили подобно нещо и на xp, там при спряни ъпдейти се инсталираха ъпдейти между които и NAG вируса windows geniune advantage
https://en.wikipedia.org/wiki/Windows_Genuine_Advantage

strayhead
strayhead

Сега вече вярвам на сина ми. Бях го инструктирал като види съобщението да на натиска нищо друго освен Х. И сега сме с 10. 🙂 Искам да попитам, сега след като 29-ти вече мина, продължава ли да изскача това напомняне?