Microsoft се отказа от трика с обновяването на Windows 10, започващо с опит за затваряне на програмен прозорец

10
86

Microsoft се отказа от твърде мръсния трик със стартиране обновяването на ОС Windows 10 при опит за затваряне на програмния прозорец, който предлага ъпдейт до новата операционна система. Това стана след образувалата се вълна от разгневени потребители, която заля Microsoft. Корпорацията заяви, че е добавила допълнителен пач, който дава възможност на потребителя да се откаже от ъпдейта.

 

Безплатното обновяване от Windows 7 и 8 до Windows 10, в началото бе прието от потребителите положително и с ентусиазъм. Но след това, когато част от потребителите, поради прекаленото любопитство на новата ОС, решиха да почакат с обновяването, напомнянията за възможен ъпдейт ставаха все по-досадни.

Накрая Microsoft стигна до там, че обновяванията, инсталиращи Windows 10 започнаха да се държат като полиморфни вируси, а преди два дни се стигна и до дезинформация. Не бе достатъчно, че изскачащият прозорец за инсталирането на Windows 10 не дава възможност за отказ от ъпдейт (останаха два бутона за избор – “да, ще инсталирам сега” и “да, ще инсталирам по-късно”, а сега Microsoft промени значението на кръстчето за затваряне на този прозорец с функцията, която стартира ъпдейта. Какъвто и избор да направи потребителя, инсталацията стартира.

Това грубо нарушаване принципите на интерфейса възмути почти всички потребители. Главният редактор на PC World Брад Чакос (Brad Chacos) нарече това поведение “мръсен трик”. При това Чакос е сериозен фен на Windows 10. Той сравни тази промяна с промяна в автомобил “в който без да ви питат са сменили педалите на газта и спирачката”.

Много потребители отбелязват, че след като инсталацията на Windows 10 започне, е много трудно тя да бъде спряна. А това особено много дразни, ако ви завари по време на важна и отговорна работа.

Колкото и прекрасна да е новата ОС, Microsoft трябва да се съобразява с мненията и желанията на потребителите – в края на краища компютрите са си техни и те сами решават какво да бъде инсталирано на тях и какво не.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

10 коментара за "Microsoft се отказа от трика с обновяването на Windows 10, започващо с опит за затваряне на програмен прозорец"

Извести ме за
avatar
Сортиране по:   най-нови | най-стари | най-висока оценка
wpDiscuz